fbpx

Om Søvnexperten

Forbedrer din søvn!

Hvorfor

God søvn er en forudsætning for et godt liv og gode præstationer. For de fleste kommer den gode søvn heldigvis naturligt, og de tænker ikke over det. Men flere og flere mennesker får problemer med at sove.

Elektrisk lys betyder, at vi kan forlænge arbejdsdagen, selvom dagslyset er forsvundet. Fjernsyn, computere, mails, smartphones og tablets fanger vores opmærksomhed og griber ind i den tid, der tidligere var reserveret afslapning og søvn.

Indsovningen kan blive forstyrret eller søvntiden bliver for kort, fordi mange ikke afsætter tilstrækkelig tid af til at sove. Det betyder øget irritabilitet, nedsat social kompetence, risiko for fejl og nedsat hukommelse. Dette er dagligdagen for mange, men det behøver ikke at være sådan.

Hvad

Søvnexpertens mission er at give mennesker en bedre søvn. At få folk til at forstå søvnens betydning for helbred og præstationer. At lære folk hvordan man skaber muligheder for god søvn.

At vise hvordan man kan indrette sig søvnmæssigt, hvis man pga. arbejde er tvunget til at sove på skæve tidspunkter. At rådgive hvis man har sovet for lidt.

Hvordan

Klinisk virksomhed

Søvnexperten har søvnklinikker i Herning og København. Vi foretager diagnostik og behandling af søvnbesvær og kronisk insomni, samt yer personlig rådgivning ifm søvnsygdomme.

 

Kurser for læger og sygeplejersker

I samarbejde med Lægeforeningen (PLO)

I samarbejde med lægerkurserne.dk

Foredrag for virksomheder

  Med aktiviteter 24/7

  Med aktiviteter meget tidligt (start kl. 04)og meget sent (slut 02-03)

  Normal arbejdstid, men afhængige af højt kognitivt niveau hos medarbejdere

Bøger

  Søvnapnø (september 2016)

  Arbejdsbog til Kognitiv Adfærdsbehandling af insomni (2019) Til internt brug

  Søvn og søvnens betydning (efterår 2020, råmanus)

Folders

 Korte beskrivelser af søvnmedicinske emner, som udleveres i forbindelse med kurser og konsultationer.

Søvnskema

  Til egen registrering og notater om søvn, søvntider og dagtidsgener.

Spørgeskemaer som belyser graden af besvær og træthed

  Insomnia Severity Index

  Epworth Sleepiness Scale

Jan Ovesen, Overlæge

Søvnspecialist
Kompetencer

Akkrediteret specialist i søvnmedicin

Speciallæge i ØNH sygdomme

Principal Investigator

Undervisning
jov@sovnexperten.dk

Jan Ovesen er pioner indenfor søvnmedicin i Danmark med mere end 35 års erfaring. Jan deltog allerede som ung reservelæge i søvnforskningsprojekter på Københavns Amts Sygehus i Glostrup. Da han i 1992 blev overlæge på öron-näs- och halsavdelningen ved Nyköpings Lasarett, Sverige, fik han ansvaret for udvikling af sygehusets søvnmedicinske funktion. I 2000 var Jan medstifter af den søvnmedicinske klinik Scansleep og i 2007 af Scansleep Clinical Trials. Begge virksomheder blev solgt i 2011.

Søvnmedicin er forholdsvis nyt og ukendt for mange, hvorfor Jan i hele sit karriereforløb har holdt talrige foredrag og undervisningsforløb. Jan deler sin tid mellem klinisk søvnmedicinsk aktivitet og undervisning i søvnmedicin.

Jan er tilknyttet som overlæge (diagnostik og behandling af søvnapnø) ved CFR Hospitaler i Skørping og var søvnmedicinsk konsulent ved Filadelfia i Dianalund indtil juli 2017.

Jan er gennem flere år tilknyttet som underviser ved PLO’efteruddannelseskurser, lægekurserne.dk og tidligere ved PUK Helathcare’s kurser om søvn.

Margot Madsen-Ovesen, Sygeplejerske

Administrationschef
Kompetencer

Ledelse-, administration- og organisations arbejde

Sygeplejerske (Tidl. Chefsygeplejerske)

Patientvejleder

+45 29 36 12 33
mma@sovnexperten.dk

Margot Madsen-Ovesen, har som sygeplejerske, arbejdet på alle ledelsesniveauer indenfor det offentlige sygehusvæsen igennem mere end 30 år. Efter 8 år som chefsygeplejerske valgte hun at få en tættere patientkontakt, og blev patientvejleder, og senere leder af patientkontoret i det tidligere Århus amt.

I forbindelse med oprettelse af Regionerne i 2006 tog Margot Madsen-Ovesen springet til det private, og blev den første patientvejleder i Brancheforeningen for privat hospitaler- og klinikker, BPK i dag kaldet Sundhed Danmark.

I 2011 blev Margot Madsen-Ovesen, opfordret til at etablere og være leder og virksomhedschef af en svensk ejet virksomhed, der behandlede danske og udenlandske patienter primær patienter henvist via Det Udvidede Sygehusvalg og EU ´s patientmobilitets regulativet. Klinikken lukkede i september 2019, og derfor besluttede hun fra 1. januar 2020, at blive medejer, administrationschef og patientvejleder hos Søvnexperten.

Solveig Rasmussen, Søvnterapeut

Søvnterapeut
Kompetencer

Erfaren søvnterapeut

Undervisning

Clinical Investigator
+45 20 77 75 83 – alle hverdage imellem kl. 10-14
info@sovnexperten.dk

Solveig Rasmussen har mere end 10 års erfaring med behandling af patienter med søvnproblemer. Dels under udredningsforløbet af patienter med søvnapnø og patienter med andre søvnsygdomme, specielt kronisk insomni og dels under det efterfølgende behandlingsforløb for den enkelte patient.

I disse forløb har Solveig ofte været den primære behandler som har ført behandlingsforløbet frem til succes for den enkelte patient.

Solveig Rasmussen har arbejdet sammen med Jan Ovesen siden 2007.