fbpx

For lidt søvn er livsfarligt!

Det er farligt at sove for lidt. Stor europæisk undersøgelse viser, at der er en overdødelighed blandt mennesker med en nattesøvn på under seks timer. For lidt søvn kan medføre nedsat immunforsvar og reaktionsevne samt åreforkalkning. For meget søvn er heller ikke sundt.

Hvor meget sover du? Hvis det er under seks timer om natten, så skulle du måske overveje at gå lidt tidligere i seng.

Mennesker, som får under seks timers nattesøvn, har nemlig 12 pct. større risiko for at dø tidligt, hvis man sammenligner med dem, som sover seks-otte timer. Det viser en stor europæisk undersøgelse, som omfatter godt 1,3 millioner mennesker.

»Vi har i det moderne samfund set en gradvis reduktion i gennemsnittet for, hvor længe folk sover om natten. Dette mønster er mest udbredt blandt mennesker med fuldtidsarbejde, og man må formode, at det hænger sammen med et samfundsmæssigt pres for at arbejde mere og for skifteholdsarbejde,« siger professor Francesco Cappuccio, der hovedforfatter til artiklen og leder af den samfundsmedicinske afdeling på universitet i Warwick.

Undersøgelsen viser også en overdødelighed blandt mennesker, der sover mere end ni timer, men forskerne konkluderer, at det nok har andre årsager end for meget søvn. Læs mere.

 

Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

 

+45 29887329

info@sovnexperten.dk